goede voornemens voor het nieuwe jaar 2012 ?

Eén levensles is dat Keulen en Aken niet op één dag zijn gebouwd.

Maar als we goede voornemens hebben voor het jaar 2012,

dan kan de bouw van Keulen en Aken ons nog een hele belangrijke levensles leren.

In de loop van de jaren hebben honderdduizenden mensen naar de vele indrukwekkende gebouwen gekeken die in Keulen en Aken zijn te vinden. En sommigen hebben daar werkelijk iets van geleerd !

15 augustus 1248 werd bijvoorbeeld het besluit genomen om in Keulen een kathedraal te bouwen. 632 jaar later (ja, inderdaad zeshonderd en twee en dertig jaar later !) in het jaar 1880 werd de bouw officieel afgerond.

Met o.a. een hoogste toren van 157,38 meter hoog !

Vele mensen hebben daar in Keulen en in Aken naar al die enorme gebouwen staan kijken en één ding was overduidelijk : zoiets bouw je niet even op één dag.

Dit is voor velen tot een levensles geworden. Heel veel dingen in het leven doe je immers niet zo maar even, maar het kost vaak veel moeite en doorzettingsvermogen en geduld.

Maar als we – hopelijk – vele goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar 2012 dan is er een 2e, minstens net zo belangrijke levensles: Er is wel steen voor steen en dag na dag aan Keulen en Aken gebouwd. En wil er echt iets ten goede gebeuren aan situaties, aan relaties, dan moeten we daar heel bewust elke dag aan werken. En doelen voor ogen hebben, in liefde offers willen brengen, met volharding doorzetten. Dat zal maken dat er ook echt iets gaat gebeuren met onze goede voornemens voor 2012.

Interessant, dat zelfs het kijken naar eeuwenoude gebouwen mensen zulke goede levenslessen kan geven.  Als we er maar oog voor hebben !  En als we dan ook maar  elke dag ijverig aan de slag te gaan om ook echt elke dag te bouwen aan wat  ons “Keulen en Aken” is !