Keulen en Aken …..

 

 

 

………. zijn niet op één dag gebouwd.

 

 

In de loop van de jaren hebben honderdduizenden mensen naar de vele indrukwekkende gebouwen gekeken die in Keulen en Aken zijn te vinden. En sommigen hebben daar werkelijk iets van geleerd !

15 augustus 1248 werd bijvoorbeeld het besluit genomen om in Keulen een kathedraal te bouwen. 632 jaar later (ja, inderdaad zeshonderd en twee en dertig jaar later !) in het jaar 1880 werd de bouw officieel afgerond.

Met o.a. een hoogste toren van 157,38 meter hoog !

Vele mensen hebben daar in Keulen en in Aken naar al die enorme gebouwen staan kijken en één ding was overduidelijk : zoiets bouw je niet even op één dag.

Dit is voor velen tot een levensles geworden. Heel veel dingen in het leven doe je immers niet zo maar even, maar het kost vaak veel moeite en doorzettingsvermogen en geduld.

Werken aan een goede relatie in een huwelijk, in een gezin, op het werk : dat gaat niet van de ene dag op de andere. Ouders kunnen niet de illusie hebben dat het opvoeden van kinderen iets is wat met 2, 3 keer zeggen voor elkaar komt.  Maar bewust ergens aan werken, met liefde offers brengen, doelen voor ogen hebben, volharden, dat maakt dat er werkelijk iets tot stand komt.

Interessant, dat zelfs het kijken naar eeuwenoude gebouwen mensen zulke goede levenslessen kan geven.  Als je er maar oog voor hebt !  En als je dan ook maar  elke dag ijverig aan de slag te gaan om ook echt elke dag te bouwen aan wat  jouw “Keulen en Aken” is !