voortdurend op ontdekkingsreis in je gedachten…

  Het allereerste logo dat Apple voor het bedrijf ontwikkelde was een afbeelding  met de wereldberoemde geleerde Newton, zittend onder een appelboom. Aan de appelboom hing recht boven zijn hoofd duidelijk te zien een appel. En rondom dit portret van Newton onder de appelboom stond een uitspraak van de Engelse dichter William Wordsworth.
: “a mind forever voyaging through strange seas of thought, alone”.  Vrij vertaald : “een denken dat – alleen – voortdurend op ontdekkingsreis is langs vreemde zeeën van  gedachten”   Zie afbeelding hieronder.

Het is bijna niet te vatten op hoeveel gebieden Newton, als een van de grootste geleerden aller tijden, tot ontdekkingen en nieuwe inzichten is gekomen. In de afbeelding hierboven is de door Newton ontwikkelde 3e wet van de mechanica zichtbaar gemaakt: actie = reactie. Lees meer over Newton: http://nl.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton. Blijkbaar vonden Steve Jobs en zijn collega’s van het eerste uur dit steeds op zoek zijnde en steeds vernieuwende denken van Newton erg inspirerend. De wereld achter het beeldmerk Apple, een beeldmerk dat ontstaan is vanuit de appel die boven het hoofd van Newton hing in het allereerste Apple logo, is inderdaad grensverleggend en voortdurend vernieuwend geworden. Stilstand is achteruitgang, zegt een gezegde. Dat is iets anders dan voortdurend op ontdekkingsreis te zijn. Of het nu om sp0rt gaat, of bedrijfseconomische activiteiten, of de invulling van ons persoonlijke leven: op ontdekkingsreis te zijn om het beter te doen, om te willen leren, om “out of the box” te denken, dat leidt tot voortdurende vernieuwing en verbetering. Dat datgene waar we mee bezig zijn daardoor voor onszelf en anderen interessant , plezierig en uitdagend is en blijft, spreekt voor zichzelf.

Newton onder de appelboom