Your favourite day?

Winnie

“What day is it?” asked Pooh. “It’s today”, squeaked Piglet. ” My favourite day”, said Pooh

Wat is het dichtbij om de kansen en de mogelijkheden die de dag van vandaag bieden niet op te merken. Of voorbij te laten gaan. Dat kan heel wat oorzaken hebben. Maar als “vandaag” ook jouw favoriete dag wordt, dan heeft dat enorme voordelen.

Piekeren over het verleden, dromen over de toekomst… Soms nuttig, soms nodig, maar niet als het de energie voor de dag van vandaag weg neemt. Niet als daardoor de kansen en de mogelijkheden van de dag van vandaag niet worden gezien en benut.

De oorsprong van het volgende gezegde is niet bekend, maar de boodschap is er niet minder duidelijk om : “Vandaag is “de dag van morgen” waar we gisteren zo tegen op zagen”.

En wat het dromen over morgen betreft: Prima om te dromen, maar om dan wel weer met de boodschap van een Italiaans spreekwoord vandaag met beide benen op de grond te staan, namelijk : “Een ei vandaag is beter dan een kip morgen”.

Uitstelgedrag: morgen… In sommige talen is “morgen” zelfs een van de eerste woorden die je leert als je er bent. Hier ziet natuurlijk ook een stuk ongenuanceerd vooroordeel in. Maar de les is natuurlijk wel: Wees iemand die vandaag leeft en wees niet iemand die allerlei dingen met name “morgen” wil doen.

We kunnen denk ik allemaal nog wel iets leren van Winnie the Pooh.